Peel en Maas kijkt weer naar uitgangspunten LOG

© borden.plaatsengids.nl
De gemeente Peel en Maas heeft nog zeker twee weken nodig om te onderzoeken hoe het verder moet met het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) in Egchel.
"We moeten kijken of de uitgangspunten zoals die tien jaar geleden zijn vastgelegd, nu nog voorzien in de behoefte", liet wethouder Paul Sanders de gemeenteraad dinsdagavond weten na vragen van Lokaal Peel en Maas.

Bestemmingsplan

De toekomst van het LOG is weer actueel geworden omdat de Raad van State het bestemmingsplan, eerder deze maand nietig heeft verklaard. Of het LOG door deze uitspraak van de baan is, is nog maar de vraag.
Sanders: "We hebben verplichtingen aan de ondernemer die er gevestigd is en de oplossing kan misschien ook gevonden worden in een verbreding van de functies voor het terrein."

Nieuwe wijk

Voor de nieuwe wijk Giel Peetershof in Egchel heeft de Raad van State op 1 april wel groen licht gegeven. De start van dit bouwproject is donderdag. Het wordt een 'welstandvrije' wijk waar ruim honderd duurzame woningen gebouwd mogen worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!