Nieuws

Gemeente Weert wil dat winkels elke zondag open mogen

Winkels in Weert blijven de mogelijkheid houden om in de toekomst elke zondag open te gaan. © Jeroen Kuit
Vanwege positieve reacties wil de gemeente Weert de proef van een jaar waarbij alle winkels elke zondag open mochten zijn, definitief invoeren.
Vooral supermarkten, tuincentra en doe-het-zelfwinkels zijn erg tevreden over de extra inkomsten die de vrije zondagopenstelling met zich meebrengt. Zo laat de Gamma in Weert weten dat klanten die eerst naar Roermond reden voor klusartikelen, nu het filiaal in Weert opzoeken.

Kleine winkeliers

Uit een evaluatie blijkt dat het voor kleine zelfstandige winkeliers lastiger is om vaak op zondag open te gaan, onder meer vanwege de extra kosten voor personeel die dit met zich meebrengt. Ook de stichting Centrummanagement Weert herkent dat en hoopt daar in de toekomst verandering in te kunnen brengen.

Aantrekkelijkheid

"Lang niet alle winkeliers gaan elke zondag open, ook niet op de gezamenlijke koopzondagen die zijn vastgesteld", vertelt voorzitter Frans Maes. "Dat is jammer, maar tegelijkertijd kun je kleine ondernemers ook niet dwingen. We hopen in de toekomst een manier te vinden waarop we toch meer winkeliers kunnen bewegen vaker op zondag open te gaan waardoor de aantrekkelijkheid van de binnenstad wordt vergroot."
Maes wil daarnaast kijken of er een einde kan komen aan de ergernis bij winkelend publiek dat ze op voorhand niet weten welke winkels op zondag open zijn en welke niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!