Venlonaar bouwde mee aan succes Mojo

© L1/Peter Beeker
Venlonaar Dick Franssen bouwde een halve eeuw geleden letterlijk mee aan het succes van concertgigant Mojo, die vijftig jaar bestaat.
Om de verjaardag van de muziekorganisator te vieren, verschijnt vrijdag het boek 'MOJO, van pionieren in de polder tot concertgigant.'

Kantoor
Franssen werkte mee aan het opknappen van het eerste kantoor van Mojo, samen met zijn toenmalige bandmaten uit Delft. "Het was een pand ergens aan de Oude Delft, meen ik. We hebben geschilderd en gestuct, kortom alles wat nodig was voor de verbouwing van Mojo's eerste onderkomen."
Enige Nederlandse act
Begin jaren zeventig kwam de Venlonaar onder contract van Mojo. Zijn band Alquin was toen de enige Nederlandse act waar Mojo zich mee bezighield. De concertorganisatie van oprichters Berry Visser en Leon Ramakers werkten louter met grote buitenlandse acts. Het eerste optreden voor de band met de Venlonaar in de gelederen was in Paradiso Amsterdam. Buitenlandse tours door Belgie, Duitsland en Frankrijk volgden.

Goede ervaringen

Franssen denkt niet dat hij zichzelf terug zal zien in het boek. "Om eerlijk te zijn is Mojo pas echt groot geworden toen Alquin in 1976 uit elkaar ging. We hebben goede ervaringen uit die jaren. In die tijd was het nog wel eens de vraag of je betaald kreeg als band. Bij Mojo was dat altijd keurig in orde."
© Dick Franssen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!