Meeste kans op rijbewijs in Gulpen-Wittem

© L1
In Gulpen-Wittem slaagden vorig jaar relatief de meeste kandidaten voor hun rijbewijs.
Dat blijkt uit cijfers van het CBR die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Roze pasje
De vijftien examenkandidaten uit die gemeente slaagden in 2017 uiteindelijk allemaal voor hun bromfietsrijbewijs. Het is overigens ook het laagst aantal afgenomen examens van Limburg. Ook autorijden met een examinator naast zich gingen veel kandidaten uit Gulpen-Wittem goed af; 70,6 procent haalde het roze pasje. In Simpelveld lag het slagingspercentage nog iets hoger. Van de 155 kandidaten die opgingen voor het rijbewijs, slaagden er 111; goed voor 71,6 procent.
Autorijbewijs
Relatief veel examenkandidaten uit Gennep lukte het daarentegen niet om het roze pasje te bemachtigen. In totaal legden 416 mensen het examen af en slaagden er 197. De meeste rijexamens vonden overigens in Maastricht plaats. In totaal reden daar 2284 potentiële automobilisten af en mochten 1324 gelukkigen na afloop het rijbewijs ophalen bij het stadhuis.

Motorrijbewijs
De meesten uit Eijsden-Margraten die opgingen voor het motorrijbewijs slaagden. Van de 34 examens zakten maar drie mensen. In Bergen lag het slagingspercentage van Limburg het laagst. Daar mochten elf van de achttien na afloop motor gaan rijden. In Venlo gingen de meesten (199) op voor het motorrijbewijs. In totaal haalden 128 kandidaten het rijbewijs

Bromfietsrijbewijs

Van de 21 examenkandidaten voor het bromfietsrijbewijs gingen in Nederweert vijftien uiteindelijk met dat felbegeerde pasje naar huis. Dat is in Limburg relatief het laagste slagingspercentage. De meeste examens werden weer in onze hoofdstad afgelegd. Van de 155 rijden er sinds vorig jaar nu 132 meer bromfietsers rond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!