Honden krijgen zegen: 'Hoop dat hij niet meer gebeten wordt'

© L1/Janna Hoofs
In de Heilig Hartkerk van Overhoven in Sittard-Geleen vond zondag een bijzondere dienst plaats. De kapelaan zegende de huisdieren van zijn parochianen.
Baasjes mochten hun dieren meenemen naar de kerk.

Dierendag

De dienst stond helemaal in het teken van dierendag. "Je kunt alles zegenen", zegt kapelaan Guus van der Wegen. "Veel mensen zegenen hun auto voor ze op vakantie gaan of een woning bij een verhuizing, maar ook dieren dus."

Geloof

De aanwezige baasjes laten hun dieren zegenen omdat ze geloven dat ze daardoor veiliger zijn. "Hij heeft al heel wat meegemaakt", zegt het baasje van de hond Buddy. "Vorig jaar is hij gebeten door een grote hond en was het nog maar de vraag of hij het zou halen. Met de zegening hopen we dat hij nu iets beter beschermd is."

Gezin

"Het is een belevenis voor de hond en voor ons zelf", zegt een andere hondeneigenaar. "We hopen dat hij gezond blijft en lang deel mag uitmaken van ons gezin."

Goudvis

Kunnen alle dieren gezegend worden in Sittard? "Jazeker", zegt de kapelaan. "Het gekste dat ik ooit gezegend heb is een emmer met een goudvis erin. Die emmer was zo groot, daar had een hele school in gekund. Die goudvis had dus ruimte genoeg."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!