Roda-spelers opgewacht na nederlaag bij Sparta

© Nils Rompen
Een grote groep Roda-supporters heeft in Kerkrade de spelers van de Kerkraadse club opgewacht na de roemloze nederlaag maandagmiddag in Rotterdam.
Meer dan 200 aanhangers hadden zich maandagavond verzameld bij het Parkstad Limburg Stadion.

Gejoel

Toen even voor 20:00 uur de selectie terugkeerde op de thuisbasis, werden de spelers onthaald op gejoel en kregen ze teksten als "Jullie zijn de ploeg niet waard" naar het hoofd geslingerd. De spelers gingen bij het uitstappen van de bus meteen met de supporters in gesprek. Ondanks de hoog opgelopen emoties bij de Roda-aanhang verliep de ontvangst rustig, meldt een van de aanwezige agenten op Twitter.

In gesprek

Daarna gingen vertegenwoordigers van de supportersverenigingen in gesprek met de technische staf. Volgens iemand van Ultras Kekrrade waren spelers en technische staf daarbij aanwezig. De conclusie van het overleg was dat de 'spelers blijven geloven in TS' (technische staf red.) en de 'TS in selectie.' Alle betrokkenen zijn het er wel over eens dat de selectie van Roda JC 'te groot is. '
Directeur Wim Collard was niet aanwezig bij het overleg.

Wanprestatie

De ploeg onder leiding van trainer René Trost ging maandagmiddag in het stadion van Sparta Rotterdam een dramatische 6-0 onderuit. De ondermaatse prestaties van de club leidden al tijdens de wedstrijd tot verontwaardigde reacties bij de aanhang. Een deel van de fans die waren meegereisd naar Rotterdam verliet al bij rust het stadion. De stand was toen al een genante 4-0.
© Nils Rompen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!