Namaak-Kevin Goes loopt tegen de lamp

Het identiteitsbewijs met de foto van de nep-Kevin Goes.
De man die de identiteit van Heerlenaar Kevin Goes heeft gestolen, om onder die naam panden te huren voor de teelt van hennep, is tegen de lamp gelopen.
Vorige week donderdag werd de valse Goes aangehouden, toen hij in Nijmegen probeerde een nieuw huurcontract af te sluiten. De èchte Kevin Goes schrijft dat op zijn blog.

Huurachterstand

De uit Heerlen afkomstige journalist werd de afgelopen maanden geconfronteerd met aanmaningen van deurwaarders voor torenhoge huurachterstanden voor panden waar hij nog nooit van had gehoord. Voor twee woonruimtes zou Goes nog een kleine 20 duizend euro moeten betalen. In die panden waren bovendien hennepkwekerijen ondergebracht.

Identiteitsfraude

Uit navraag bij een van de incassobureaus bleek dat het huurcontract waarvoor een betalingsachterstand was ontstaan, was afgesloten door ene Kevin Goes, met precies dezelfde voornamen en hetzelfde burgerservicenummer als de Heerlenaar. Alleen uit de pasfoto bleek dat het om identiteitsfraude moest gaan: de echte Kevin, een 29-jarige journalist en schrijver met een baardje, is blank. Op het identiteitsbewijs van de namaak-Kevin is een negroïde man te zien.

Lees ook: Bizarre rechtszaak na identiteitsroof Heerlenaar

Nijmegen

Twee weken geleden probeerde de identiteitsfraudeur opnieuw een woning te huren, deze keer in Nijmegen. Daar wekte een Heerlenaar die in Amsterdam werkt en een woning zoekt in Nijmegen echter wantrouwen. Een zoektocht op internet leidde de woningstichting naar het verhaal over de identiteitsfraude. Daarop werd de namaak-Kevin uitgenodigd voor een gesprek, afgelopen donderdag. Bij dat kennismakingsgesprek werd de identiteitsdief door de politie aangehouden.

Rechtszaak

Daarmee is voor de echte Kevin Goes de kous nog niet af. Er loopt nog een rechtszaak tegen hem van een van de twee incassobureaus, die ondanks de identiteitsfraude toch het openstaande bedrag bij Goes opeist. De zaak werd vorige week vrijdag inhoudelijk behandeld, op 22 juni volgt de uitspraak. De echte Kevin hoopt dat de aanhouding van de nep-Kevin de beslissing in zijn voordeel doet uitslaan.

Stroman

De identiteitsfraudeur is na zijn aanhouding ondervraagd, en weer vrijgelaten. Volgens de politie gaat het slechts om een stroman van een grotere organisatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!