Horst aan de Maas slagveld voor dieren in het verkeer

Vorig jaar juni werden er op de A2 bij Weert een paar wilde zwijnen aangereden. © Weertdegekste.nl
In Horst aan de Maas zijn vorig jaar de meeste meldingen binnengekomen van doodgereden dieren in het verkeer.
Dat blijkt uit een analyse van meldingen die zijn gemaakt op Waarneming.nl. De cijfers zijn vervolgens door LocalFocus op een rijtje gezet.

Midden- en Noord-Limburg

In Noord- en Midden-Limburg zijn de meeste dieren aangereden, zo blijkt uit de cijfers. Horst aan de Maas voert de lijst aan met 31 doodgereden dieren. Het gaat om 15 vogels en 16 zoogdieren. Roermond volgt op de tweede plek. Daar zijn 30 meldingen (5 vogels, 18 zoogdieren en 7 reptielen of amfibieën) binnengekomen. Op de derde plek staat Venray met 28 meldingen, net voor Weert met 26 meldingen.
De eerste Zuid-Limburgse gemeente vinden we terug op de zevende plek. In Meerssen zijn 22 doodgereden dieren gemeld.

Landelijk

Landelijk gezien vielen er in Hollands Kroon de meeste doodgereden dieren te betreuren. Daar werden maar liefst 185 dode dieren gemeld, waarvan 108 over vogels. Raalte volgt op de tweede plek met 94 meldingen en op plek drie staat Ede met 89 meldingen.

Big five

Vorig jaar kwamen in totaal bijna 6.400 meldingen binnen. In 2016 was dit aantal met zo'n 6.800 het hoogst. In tien jaar tijd werden egels, bunzingen, hazen, uilen en padden het vaakst aangereden. Zij vormen dan ook de 'big five' van dieren die door het verkeer omkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!