Bijna drie ton voor mishandelde Maastrichtenaar

© Istock
Een 39-jarige man uit Maastricht heeft acht jaar nadat hij ernstig mishandeld werd in Lanaken een forse schadevergoeding gekregen.
De man krijgt een bedrag van 272.415,60 euro, bepaalde de rechtbank in het Belgisch-Limburgse Tongeren maandag. Dat is 60 procent van àlle schade die de Maastrichtenaar heeft geleden door de mishandeling.

Veertig-zestig

De Belgische rechtbank kwam uit op een schadepost van 454.026 euro, maar omdat de Maastrichtenaar zelf gedeeltelijk schuldig was aan de vechtpartij hoeft de dader van de rechtbank niet alles te betalen. Veertig procent van alle geleden schade komt in dit geval voor rekening van het slachtoffer, zo legde griffier Kilic van de rechtbank in Tongeren uit aan 1Limburg.

Kopstoot

De vechtpartij was tijdens een openluchtfeest in Lanaken op 1 augustus 2010. De toen 30 jaar oude Maastrichtenaar kreeg volgens Het Belang van Limburg een kopstoot, waardoor hij een schedelbreuk opliep.

Afhankelijk

Hij heeft blijvende schade overgehouden aan het incident en is nu afhankelijk van de zorg van zijn ouders en zus. Die zus krijgt ook een schadevergoeding van 1500 euro voor immateriële schade. Ook de toenmalige partner van het slachtoffer krijgt geld: ruim 7000 euro voor materiële en immateriële schade.
Eventuele toekomstige medische kosten kunnen volgens de rechtbank ook nog op de dader verhaald worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!