Volgelingen 'seksrabbijn' pakken biezen in Maasbree

© ANP
De volgelingen van 'seksrabbijn' Eliezer Berland, die op vakantiepark BreeBronne in Maasbree zaten, pakken hun koffers.
"Wij zien de mensen hier met rolkoffers vertrekken", zegt Lottie van Gerven, dochter van de eigenaar van het park tegen de Volkskrant.

Oekraïne

"De gebedsruimte is leeggehaald. Ook de persoonlijke bibliotheek die de rabbijn hier aanhield, is inmiddels leeggehaald. Een deel van de volgelingen gaat naar Israël en een ander deel naar de Oekraïne." Het park is bezig met een juridische procedure om de volgelingen van het park weg te krijgen, omdat ze overlast veroorzaken.

Zoek

Intussen is de rabbijn zelf spoorloos. Volgens de Volkskrant probeert de Nederlandse justitie sinds dit weekeinde te achterhalen of Berland is gevlucht. De geruchten dat de 77-jarige rabbijn uit Nederland is vertrokken, worden steeds hardnekkiger. Berland zou zijn vertrokken naar een land dat geen uitleveringsverdrag heeft met Israël. "Wij horen van de volgelingen dat de rabbijn naar Latijns-Amerika zou zijn gegaan", zegt Van Gerven. In Israël wordt Berland beschuldigd van aanranding van vier vrouwelijke volgelingen. Hij zou onder meer hun borsten hebben betast en hen in het gezicht hebben gelikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!