Eigenaar Parkhotel Valkenburg heeft interesse in kasteel

Kasteel Oost in Valkenburg. © Wikipedia/Pierre Vossen
Jos van de Mortel, eigenaar van vastgoedbedrijf Metroprop, heeft interesse in Kasteel Oost. De ontwikkelaar ziet mogelijkheden voor een dependance van Parkhotel Valkenburg op deze locatie.
Onlangs bracht de vastgoedonderneming een bezoek aan Kasteel Oost, om onder andere een deel van het terrein en een aantal gebouwen te bekijken.

Butler Academy

In Kasteel Oost is nu onder meer nog The International Butler Academy gevestigd. De butleropleiding verruilt volgend jaar Kasteel Oost voor Simpelveld, waar de academie een nieuw onderkomen heeft gevonden in Huize Damiaan.

Natuurmonumenten

De gemeente liet vervolgens weten al een tijd gesprekken te voeren met Natuurmonumenten, dat interesse heeft in eventuele aankoop van het landgoed. De gebieden rondom het landgoed vallen al onder het beheer van Natuurmonumenten.

Kasteel

Samen met de gemeente zou de organisatie op zoek gaan naar een nieuwe gebruiker voor het kasteel. Een woordvoerster van Natuurmonumenten bevestigt dat er momenteel gesprekken met "meerdere partijen worden gevoerd" over de mogelijke toekomstige invulling van de locatie aan de Oosterweg.
Van de Mortel bevestigt belangstelling te hebben voor de gebouwen, maar benadrukt dat overleg daarover zich nog in een verkennende fase bevindt. Er zou worden gedacht aan een eventuele erfpachtconstructie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!