Nieuws

Toch extra subsidie voor struikelstenen

© Jean-Pierre Geusens
De provincie gaat toch subsidie verlenen aan het project struikelstenen voor Limburgse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Per Limburgse gemeente is maximaal vijfduizend euro beschikbaar voor het plaatsen van de struikelstenen en/of een educatief programma over het verhaal erachter. Voorwaarde is wel dat een gemeente eenzelfde bedrag op tafel legt.

Waarderingssubsidie

Daarnaast krijgt de stichting achter het project bijna 36.000 euro extra waarderingssubsidie, bovenop de eerder toegekende tienduizend euro. Daarmee kan zij organisatiekosten betalen.

Onverteerbaar

Met de nieuwe regeling komt het provinciebestuur tegemoet aan de unanieme wens van de provinciale politiek. Die vond het onverteerbaar dat de initiatiefnemers met het project wilden stoppen, omdat ze zich door de provincie in de steek gelaten voelden. Die maakte een verdere uitvoering van het project ontuitvoerbaar, omdat zij aanvankelijk alleen maar tienduizend euro waarderingssubsidie wilde geven.

Naziregime

Struikelstenen zijn kubusvormige steentjes die worden gemetseld in de stoep voor een huis waar Joodse en andere slachtoffers van het naziregime hebben gewoond.
Over de nieuwe aanpak die nu op tafel ligt, is overleg gevoerd met het comité. De subsidieregeling loopt tot en met Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!