Bouwproblemen in ECI Cultuurfabriek zijn afgerond

© L1
Met het oplossen van geluidsoverlast in ruimtes die verhuurd zijn als kantoor, zijn de bouwproblemen in ECI Cultuurfabriek eindelijk afgerond.
Daarmee is er voor de gemeente Roermond geen aanleiding meer een juridische claim neer te leggen bij ontwikkelaar ECI bv.

Last van boxen

De ruimtes liggen onder de muziekschool en hebben last van de geluidsboxen. Volgens gespecialiseerde bureaus is een verlaagd plafond de enige afdoende oplossing. De huurder ziet dat om esthetische redenen niet zitten. Daarom kiest de gemeente voor een minder goed alternatief: akoestische wandplaten. Omdat een eventuele nieuwe huurder in de toekomst andere eisen kan stellen, moet ECI bv de (hogere) kosten (11.700 euro) voldoen die gemoeid zijn met een plafondverlaging.
Verder krijgt stichting Het Katoenen Dorp een kleine halve ton terug van de gemeente.

Gemeente betaalt

Eigenlijk had het gelijknamige muziekensemble dat geld moeten gebruiken voor het huren van ruimte in ECI, maar de muzikanten zochten elders onderdak vanwege akoestische mankementen in de muziekruimte. Omdat de gemeente juridisch niet sterk staat - de muziekruimte voldoet niet en andere ruimtes zijn op repetitie-uren niet vrij - betaalt ze het geld nu toch terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!