Grensgemeenten houden samen grote WO I-herdenking

Echt-Susteren, Maaseik en Selfkant houden samen een grote Eerste Wereldoorlog-herdenking.
In het weekend van 17 en 18 november wordt herdacht dat het honderd jaar geleden is dat zo'n 100.000 Duitse soldaten vanuit Maaseik door het smalste stukje Limburg weer naar Duitsland liepen, nadat het Duitse leger was verslagen door de geallieerde troepen.

Stoet en herdenkingsconcert

De nadruk van de herdenking ligt op verbroedering en wederzijds begrip. Er worden veel activiteiten georganiseerd: een stoet door het centrum van Maaseik, verschillende exposities en er komt een fietsroute door de grensgemeenten. Muziekverenigingen uit de drie gemeenten luisteren een herdenkingsconcert op.

Ieper

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren en wethouder Peter Pustjens brachten ter voorbereiding een bezoek aan Ieper, een van de plekken waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het zwaarst werd gevochten. In Ieper is iedere avond stipt om 20:00 uur bij een gedenkteken voor vermiste soldaten de Last Post te horen.
=68.ARC-opzznc-Ox4tJyd5zCtujNP9fWvdivWVeKl4a7cEdLNj073ZKxjrBZEEBJTpdVUjV2-yA0HXWsIpOoUt_iU4yx4ibLZRu0dbZB_h8qMn-SNyzr5i4k7g1T3hSmlV-hSyacrM7jWVdm5e2u74P6HlAnjLhWfLxuh9o8dpq99ajjkCzQ46MXHU8G1ILO14EYdsrYj5skG6pexu_xLOICrBKDXNvnzi-BhOQ_yTqb2vz0omyX1tk&__tn__=-R]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!