Tweede Montessorischool in Venlo

© iStock
Venlo telt vanaf volgend schooljaar twee Montessorischolen. Op verzoek van ontevreden ouders van de huidige Montessorischool gaat de scholenstichting Fortior soortgelijk onderwijs aanbieden.
Eerder was al bekend dat Fortior met ouders in gesprek was, inmiddels hebben zich vijftig leerlingen voor de nieuwe school aangemeld. Dat is voor Fortior voldoende om een nieuwe school te openen.

Ontevreden

De ouders zijn ontevreden over onderwijsstichting Mozon dat Montessori-onderwijs aanbiedt in Venlo, Venray, Weert en Helmond. Mozon zette na een conflict in maart schooldirectrice Liny Demandt op straat. De oorzaak had te maken met een intern conflict en niet met het functioneren van de directrice op de school.

Lees ook: Ouders op de bres voor ontslagen schooldirectrice in Venlo

In actie

Ouders kwamen daartegen in actie, maar voelden zich door het Mozon-bestuur niet serieus genomen en zelfs onder druk gezet. De medezeggenschapsraad zegde daarop het vertrouwen in het bestuur op en is inmiddels ook zelf opgestapt.
De Onderwijsinspectie doet onderzoek naar de situatie op de Venlose school.

Lees ook: Ouders Montessori Venlo zoeken nieuwe school

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!