Offermanns over Meerssen: diskwalificatie van de politiek

Ricardo Offermanns. © L1
"Een diskwalificatie van de politiek." Dat vindt oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen van de affaire in die gemeente, rond het lekken van vertrouwelijke informatie.
Voorzitter René van Druenen van lokale partij Brug-M wordt beticht van dat lekken. Want van zijn computer werden mailtjes verstuurd naar de lokale nieuwssite Marsna Magazine. Van Druenen zelf ontkent dat hij die mailtjes verstuurd heeft. Hij zegt dat zijn computer is gehackt.

Op straat en in de markt

De affaire staat volgens Offermanns los van politiek, maar heeft meer te maken met het bestuur van een partij. Hij vindt het jammer dat de inwoners van Meerssen door dit soort gedoe van de politiek verwijderd raken. Want dat zijn de reacties die hij zelf als inwoner hoort in de straat en op de markt. De Meerssenaren vinden de lokale politici 'een club die vooral met zichzelf bezig is en niet met de gemeenschap', aldus oud-burgemeester Offermanns.

Vertrouwen in burgemeester

Hij heeft er vertrouwen in dat huidig burgemeester Mirjam Clermonts de zaak oppakt en er goed mee omgaat.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!