Ikea: Zweedse balletjes om in te knijpen

© L1
Medewerkers van Ikea in Heerlen delen dinsdag stressballen uit aan klanten. Op deze manier vragen ze aandacht voor het personeelstekort bij de Zweedse woonwinkel.
Het probleem speelt in alle dertien Nederlandse Ikea's Er zijn te weinig mensen om al het werk te doen, zeggen de actievoerende medewerkers.

Koopgedrag verandert

Door het personeelstekort moeten klanten steeds langer wachten en medewerkers raken overwerkt. "De klant wordt onvoldoende geholpen. Het koopgedrag van mensen verandert. Ze willen steeds meer service, meer uitleg over producten bijvoorbeeld. Die service kunnen we onvoldoende bieden", zegt een medewerker.
Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een moeizame cao-onderhandeling. Er is geen overeenstemming over het loon. Ook zou Ikea de toeslagen willen verminderen. De gesprekken zijn op dit moment opgeschort.

Reactie Ikea

Ikea laat weten de actie van de werknemers te waarderen. "Het is goed dat de medewerkers hun stem laten horen. We zien ook dat klanten meer behoefte hebben aan service. Met de werknemers willen we om de tafel gaan om te kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!