Omstreden installatie Statenlid Moison gaat niet door

© Flickr/Patrick Ahles/CC BY-NC-ND 2.0
De installatie van Cees Moison als nieuw Statenlid gaat vrijdag niet door.
Hij wil eerst een gesprek met fractievoorzitter Andy Rossel van GroenLinks en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux.

Niet welkom
Moison reageert daarmee op het besluit van de GroenLinks-fractie dat hij niet welkom is. De reden daarvan is dat hij geen lid meer is van de partij. Maar volgens Moison is hij nog steeds een GroenLinkser in hart en nieren.

Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Niet hoffelijk

Hij vindt het niet van hoffelijkheid getuigen dat de fractie niet eerst een gesprek met hem heeft afgewacht. Dat hij eerder nog niet op een uitnodiging voor zo'n gesprek had gereageerd, had met drukke werkzaamheden te maken, onder meer in Duitsland, aldus Moison. "Werk gaat voor". In het gesprek dat er nu toch komt, is zijn inzet om gewoon deel uit te gaan maken van de fractie van GroenLinks.

Eenmansfractie

Als de fractie hem buiten de deur blijft houden, weet Moison nog niet wat hij doet en of hij als eenmansfractie in het Limburgs Parlement gaat zitten. "Dat laat ik nog in het midden", zo zegt hij. De eerstvolgende vergadering van het Limburgs Parlement waarin hij kan worden geïnstalleerd is op 9 november.

Brugman

Moison is de beoogde opvolger van GroenLinks-statenlid Carla Brugman. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray. Vrijdag heeft zij officieel afscheid genomen van de provinciale politiek. Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier jaar gemeenteraadslid in Roermond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!