'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen

Het 'superdividend' van 183 miljoen euro dat is uitgekeerd bij Investeringsmaatschappij Waterland heeft geen directe gevolgen voor de drie Limburgse stortplaatsen in Montfort, Schinnen en Landgraaf.
Dat is het antwoord van het provinciebestuur op vragen van CDA en PvdA.

170 miljoen

Waterland kocht vorig jaar voor 170 miljoen euro afvalverwerkingsbedrijf Attero (het voormalige Essent Milieu) van de toenmalige aandeelhouders. Dat waren verschillende provincies, waaronder Limburg, en een groot aantal gemeenten.
Attero beheert onder meer de drie Limburgse stortplaatsen. Begin mei werd bekend dat de nieuwe eigenaren zichzelf een 'superdividend' hadden uitgekeerd.

Stortstrategie

Volgens het provinciebestuur is er geen sprake van dat geld is verdwenen. Wel is het zo dat 44 miljoen euro is vrijgevallen dat was gereserveerd voor de kosten van stortplaatsen tot het moment van sluiting. Volgens Waterland vallen die kosten in de toekomst veel lager uit dan eerder aangenomen door een wijziging van de 'stortstrategie'.
Maar de kosten en risico's blijven wel voor Attero-eigenaar Waterland, aldus het provinciebestuur. Zij moet zich gewoon aan de gemaakte afspraken houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!