Burgemeester Luc Winants bedankt Brunssumers

© Jean-Pierre Geussens
Burgemeester Luc Winants van Brunssum heeft een afscheidsbrief geschreven aan de inwoners van zijn gemeente.
Winants stapte eerder deze maand op omdat de meerderheid van de raad de omstreden wethouder Jo Palmen niet wilde wegsturen na een integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat Palmen een risico vormt voor de gemeente. "Ik kan en wil geen deel uitmaken van een gemeentebestuur dat zo nadrukkelijk de regels van integer bestuur aan de laars lapt."

Jeugd
De burgemeester blikt in de brief terug op zijn tijd in Brunssum. 'Ik kijk terug op vijf prachtige jaren, vol mooie ervaringen. Voor die ervaringen wil ik u allen danken. Toen ik hier in januari 2013 begon, keerde ik terug naar het Brunssum van mijn jeugd. Ik herinner me mijn eerste dagen nog: ik liep rond in de parken, de winkelstraten, de heide uit mijn jeugd. Ik zag dat er een ander Brunssum was ontstaan. Een gemeente die het tijdperk van de mijnen had afgesloten en investeerde in de uitdagingen van de 21e eeuw.'

Bedankt

'Ik zal Brunssum nooit vergeten. Alles opgeteld waren het intensieve, maar ook hele mooie jaren. Brunssum was altijd al een deel van mijn jeugd. Nu is het voorgoed een deel van mijn leven. Brunssum: bedankt! En de allerbeste wensen voor 2018', zo sluit de burgervader af.
Winants zal per 1 januari aftreden. Gerd Leers is zijn opvolger.

Lees hier de afscheidsbrief helemaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!