Venlo zet alsnog streep door bioscoop Taurus in Velden

Horecabedrijf Adventureworld of Taurus in Velden. © ANP/Piroschka van de Wouw
Het Venlose college zet alsnog een streep door de plannen voor een adventurescope (een grote moderne bioscoop) in Velden.
Volgens Venlo staat de stadsvisie voorzieningen als een bioscoop alleen toe in het Venlose centrum. "Externe partijen moeten aan ons als gemeente en aan de gemeenteraad een koersvaste partner hebben", schrijft Venlo in een schriftelijke verklaring.

Opmerkelijk

De beslissing is opmerkelijk want de Venlose gemeenteraad besloot juist vorig jaar dat een adventurescope wel in Velden moest worden toegestaan. Daarvoor was zelfs een speciale raadswerkgroep in het leven geroepen. Een politieke meerderheid wilde zo tegemoet komen aan de Veldense ondernemer Wout Heijmans die al jaren strijdt voor de uitbreiding van zijn bedrijf Adventureworld of Taurus.

Verbod

Kritiek punt in die uitbreidingsplannen is de bouw van de bioscoop. De gemeenteraad stelde daarbij vast dat er in die bioscoop alleen films mochten worden gedraaid die in het leisureconcept van Taurus zouden passen. Het Venlose college wilde een verbod op het draaien van actuele films, maar dat bleek niet haalbaar.

Kazernekwartier

Daarbij hebben de initiatiefnemers voor het Kazernekwartier meer dan eens aangegeven dat ze hun plannen terugtrekken wanneer er in Velden ook een bioscoop wordt gebouwd. In het Kazernekwartier is de bouw van een Leisuredome voorzien met daarin onder andere een grote bioscoop.

Lees hier meer over Adventureworld of Taurus

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!