Gemeente Roermond verbaasd over rechtszaak tegen Solar

© Maartje van Berkel
De gemeente Roermond is zeer verbaasd over de gang naar de rechter van buurbewoners die het festival Solar in Roermond willen tegenhouden.
Dat zei burgemeester Donders in een reactie.

Bezwaren

Volgens de burgemeester wordt er al een jaar overlegd met buurtbewoners om aan hun bezwaren tegemoet te komen. En die punten zijn verwerkt in de vergunning die de gemeente heeft afgegeven.

Rechtbank

Maar de buurtbewoners zijn nu toch naar de rechter gestapt en hebben om een zogenoemde voorlopige voorziening gevraagd. Met zo’n voorziening worden de gevolgen van de overheidsbeslissing opgeschort. Dat wil in dit geval zeggen dat het festival mogelijk niet door kan gaan.

Geluidsoverlast

Omwonenden en ondernemers rond het festivalterrein klagen al jaren over onder meer geluidsoverlast en het parkeren van bezoekers buiten het gebied. De gemeente Roermond heeft al meerdere malen maatregelen genomen om de overlast terug te dringen.

Geen reactie

De organisatie wil geen enkel commentaar geven. Burgemeester Donders laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat ze het jammer vindt dat het via de rechter moet. Ze zegt ze samen met de indieners en de organisatie van het festival moet afwachten of het festival wel of niet door kan gaan. De LVR heeft inmiddels een extra raadsvergadering aangevraagd om de ontstane situatie te bespreken.

Solar

Op 17 juli is de behandeling van de voorlopige voorziening, 20 juli begint de organisatie van Solar normaal gesproken met het opbouwen van het terrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!