Vierdejaars vmbo'ers extra alert: 'Wil dit jaar graag halen'

© Jean-Pierre Geusens
De vierdejaars leerlingen vmbo uit Maastricht zijn extra alert door het debacle van vorig jaar. "Je wil dit jaar toch graag halen", vertelt een leerling van de school.
Dinsdag werd bekend dat ongeveer de helft van de huidige vierdejaars leerlingen van VMBO Maastricht de komende weken een of meer toetsen of opdrachten inhalen.

Goed komen

"Ik weet nu niet of ik wel mijn examen ga halen. Iedereen zegt wel: 'het gaat goed komen', maar ondertussen kan niemand antwoord op je vragen geven", benadrukt een leerlinge van de school.

Gemist

De toetsen hadden ze eigenlijk als derdejaars al moeten doen, maar ze werden toen niet aangeboden of zijn gemist. Het gaat om onderdelen van het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA.

Schuld

Blij met het inhalen van deze toetsen zijn de leerlingen niet. "Het is een beetje 'shit' dat wij dit allemaal moeten doen. Het is niet alleen de schuld van de leerling, maar ook van de docenten."

Vervanging

De leerlingen merken wel dat de school onder toezicht van de inspectie staat. "Ze letten er wel beter op dan vorig jaar. We hebben nu als een les uitvalt, wel vervanging van deze les", vertelt een vierdejaars leerling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!