Solar strijdt samen met festivals tegen wegwerpplastic

© L1
Op het Amsterdam Dance Event (ADE) is woensdag de campagne Plastic Promise gelanceerd, om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren.
Het doel van Plastic Promise is op evenementen binnen drie jaar minimaal 50 procent van alle plastic wegwerpartikelen zoals bekers, borden, bestek en regenponcho’s te vervangen door herbruikbare producten.

Drank

De campagne richt zich op organisatoren van festivals, sport- en zakelijke evenementen, drankmerken en andere leveranciers. Bedrijven kunnen zich aanmelden via het platform van Plastic Promise en hun doelen bekendmaken.

Sam Feldt

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en dj Sam Feldt gaven het startschot van de landelijke actie. "Het is bizar als je ziet hoeveel plastic bekers, rietjes en frietbakjes we produceren om die vervolgens maar één keertje te gebruiken. Zonde!", aldus Van Veldhoven. De staatssecretaris noemt het initiatief een "hele forse stap op weg" naar een brede aanpak voor een toekomst zonder wegwerpplastic.
Onder meer het ADE, AB InBev, Coca-Cola, Grolsch, Heineken en ID&T hebben zich bij Plastic Promise aangesloten. Ook het Solar Weekend Festival in Roermond doet mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!