Pepijn Baneke lijsttrekker GroenLinks voor Provinciale Staten

© L1 / Jean van Hoof
Pepijn Baneke is gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart volgend jaar.
Op een ledenvergadering van GroenLinks-Limburg in Roermond werd hij bijna unaniem gekozen. 67 leden stemden vóór, vijf onthielden zich. Baneke was de enige kandidaat.

Mook en Middelaar

De 51-jarige Baneke was van 2014 tot 2018 wethouder in Mook en Middelaar. Daarvoor was hij vier jaar raadslid. Baneke zei tijdens de vergadering er 'heel veel zin in te hebben om de kar van GroenLinks te gaan trekken'.

Goed beeld

"Als wethouder heb ik me ook een goed beeld kunnen vormen van wat de provincie doet", aldus Baneke. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de provincie dat een lijsttrekker afkomstig is uit Mook en Middelaar.

Zetels erbij

GroenLinks bezet momenteel 2 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement. Op basis van de huidige peilingen wordt bij de aankomende verkiezingen minimaal een verdubbeling verwacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!