Iceman Hof: 'Eén maaltijd per dag is genoeg'

© vpro.nl
De in Sittard geboren 'iceman' Wim Hof pleit in het tijdschrift 'Fit met Voeding'  een vurig pleidooi om het aantal maaltijden per dag terug te brengen tot één.
Vaker eten zorgt volgens Hof maar voor overbodige belasting van het lichaam. "Ik ontbijt en lunch nooit, maar drink wel de hele dag. Waarom zouden we het lichaam belasten met veel voeding als dat niet nodig is? Te veel eten, betekent het lichaam de hele tijd laten werken, waardoor het niet echt tot een prestatie komt", zegt hij in het tijdschrift.

Verzamelen

De neiging om vaker te eten komt volgens Hof door de oeroude drang om voedsel te verzamelen voor de winter. Diezelfde drang zorgt er nu voor dat we veel te veel nemen, zegt hij.

Onderzoek

Hof werd wereldberoemd doordat hij extreme kou kan weerstaan. Zo zat hij uren in een bak ijsklontjes, zwom hij onder het Noordpoolijs en beklom hij zo goed als naakt de Kilimanjaro. Tegenwoordig noemt hij zich wetenschapper. Volgens hem kunnen mensen door bepaalde technieken toe te passen hun zenuwstelsel en immuunsysteem beïnvloeden. Het Radboud UMC in Nijmegen doet daar onderzoek naar, in samenwerking met de 56-jarige Sittardenaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!