Nieuws

Werkzaamheden waarschijnlijk oorzaak instorting Venlo

© Woonwenz (Twitter)
De instorting van het huis aan de Bergstraat in Venlo komt een paar dagen nadat begonnen was met het bouwrijp maken van het braakliggend terrein naast het ingestorte huis.
"De voorbereidingen voor de bouw van vier nieuwe woningen in de #Bergstraat in @Q4Venlo zijn opgestart", twitterde de corporatie op 12 januari. De politie bevestigt dat bouwwerkzaamheden vermoedelijk de oorzaak zijn van de instorting.

Q4

Het terrein naast de woning lag al geruime tijd leeg. Naast het ingestorte pand zouden vier nieuwe stadswoningen verrijzen. De Bergstraat ligt middenin de Venlose wijk Q4, een buurt die de gemeente al jarenlang aan het saneren is. Die opknapbeurt voor de wijk sleept zich al jaren voort en is in Venlo een lang lopend dossier geworden.

Opvallend is dat Venlose gemeenteraadsleden juist woensdagavond een rondleiding door de buurt zouden krijgen om de voortgang van het project in ogenschouw te nemen.
Er werd gewerkt aan dit nieuwbouwplan naast het ingestorte pand in Venlo. © Woonwenz (Twitter)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!