Gaysoos Roermond viert Coming Out Day: 'Steun is belangrijk'

© L1 / Robert Janssen
De Gaysoos in Roermond viert donderdagavond groots Coming Out Day in de ECI cultuurfabriek.
"Het is mooi dat er zoveel aandacht is voor Coming Out Day", zegt Gonnie Perrée van de Gaysoos Roermond.

Belangrijk

De soos is voor 50-plussers die tot de LHBT-gemeenschap horen en staat donderdagavond met een informatiestand op het feestje in Roermond. "Het is heel belangrijk om hier te staan, op deze feestelijke viering. Er zijn namelijk verder geen ontmoetingsmogelijkheden. Vooral voor ouderen LHBT'ers die zich eenzaam voelen en tegen moeilijkheden aanlopen met hun geaardheid", aldus Perrée.

Niet vanzelfsprekend

Zelf kwam Gonnie pas na haar 40e er voor uit dat ze lesbisch is. Ze was toen al enkele jaren getrouwd en had ook al kinderen. "Vroeger werd homoseksualiteit veel minder geaccepteerd, al wordt het nu nog altijd niet door iedereen als een vanzelfsprekendheid gezien."

Steun

De bijeenkomst in Roermond is een initiatief van de gemeente Roermond, COC Limburg en de ECI cultuurfabriek. De betrokken organisaties willen hiermee het belang van sociale acceptatie van seksuele diversiteit te benadrukken. "Voor alle mensen is het belangrijk te weten dat er steun voor ze is, ongeacht de seksuele geaardheid."
Het feest gaat vrijdagavond gepaard met cabaret, film, muziek een informatiemarkt en een feest. Ook is er een informatiestand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!