'Nedcar-medewerkers zeer kansrijk op arbeidsmarkt'

© Jean-Pierre Geusens
Het provinciebestuur denkt dat de medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born die hun baan verliezen 'zeer kansrijk' zijn om nieuw werk te vinden
Op vragen van CDA-Statenlid Max Ruiters zegt het provinciebestuur die conclusie te hebben getrokken na overleg met VDL Nedcar en de uitzendbureaus.

Tijdelijk
Bij de helft van de 1000 banen die verdwijnen gaat het om tijdelijke medewerkers; 200 zijn via een uitzendbureau aan de slag. Van 300 werknemers vervalt de baan via natuurlijk verloop. De vermindering van het aantal banen heeft te maken met het feit dat BMW volgend jaar minder auto’s laat produceren in Born.

Aan zet
Het provinciebestuur vindt dat de uitzendbureaus nu aan zet zijn. 'De verwachting is dat deze medewerkers door de uitzendbureaus snel van werk naar werk kunnen worden bemiddeld', aldus het provinciebestuur.

Bedrijven in de rij voor Nedcar-medewerkersInvloed
Het wil geen antwoord geven op de vraag van Statenlid Ruiters of de recente stakingen bij Nedcar van invloed zijn geweest op het mindere aantal opdrachten van BMW en daarmee het banenverlies. Dat is 'niet opportuun' zo staat in het antwoord. 'Dat zijn zaken die vallen onder de interne bedrijfsvoering en de interne arbeidsverhoudingen tussen VDL Nedcar en zijn sociale partners', vindt het provinciebestuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!