L1mburg Centraal: Maxmania laait weer op

© ANP
Stress onder studenten, Maxmania laait weer op, de alternatieve begroting van Venlo, de Bitcoin familie en meer Limburgs nieuws
Studenten Universiteit Maastricht helpen studenten met stress
Studeren, studeren en nog meer studeren: de prestatiedruk onder studenten neemt enorm toe. Maar ook de aandacht die Universiteit Maastricht voor dit probleem heeft stijgt daardoor ook. Deze week tijdens de Well Being Week 2018 kunnen studenten cursussen volgen in bijvoorbeeld yoga, mindfulness of time management. De universiteit gaat studenten met stress-klachten laten helpen door mede-studenten.
Maxmania laait weer volop op na overwinning in Mexico
Met nog twee races te gaan zit het Formule 1-seizoen er bijna op. Alleen Brazilië en Abu Dhabi staan nog op de kalender, maar de kampioenstrijd is gestreden. Lewis Hamilton werd voor de vijfde keer wereldkampioen in de race die Max Verstappen zijn vijfde overwinning in zijn carrière opleverde. Tijd om de balans op te maken met coureur en onze autosport-analist Xavier Maassen.
Venlose oppositie komt met alternatieve begroting
De Venlose oppositie wil het Blerickse zwembad De Wisselslag langer openhouden en niet bezuinigen op sportsubsidies en amateurcultuur. CDA, VVD, PVV en D66 presenteerden daarom maandag een alternatieve begroting. Volgens de vier partijen hebben de voorgestelde bezuinigingen een te grote impact op de sociale infrastructuur.
Bitcoinfamilie weer even in de provincie
Ze staan bekend als de Bitcoinfamilie: Didi en Joli Taihuttu uit Venlo. Ze verkochten hunhele hebben en houden voor crypto-munten om vervolgens te gaan reizen. Didi Taihuttu, zijn vrouw en drie dochters zijn nu even terug in Limburg.
Sevenum wilt ezel eren met groot kunstwerk
Sevenum en de ezel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De plaatselijke carnavalsvereniging heet bijvoorbeeld D'n Ezelsköp. Daarom is er nu een initiatief om op de belangrijkste rotonde van het dorp een kunstwerk van een ezelskop te maken: eentje van 5 meter hoog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!