Landgoed Obbicht geteisterd door vernielingen

De stenen bij de afvoer van toestromend water op Landgoed Obbicht zijn net weggehaald. © Ermindo Armino
Het park Landgoed Obbicht wordt geteisterd door vernielingen. Eigenaar Peter Szymkowiak vreest dat hij het park daarom moet afsluiten voor wandelaars en natuurliefhebbers.
Sinds drie jaar is een gedeelte van het schilderachtige park opengesteld voor wandelaars en natuurliefhebbers die kunnen genieten van zeldzame vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de ijsvogel.

Sluiting

"Maar als het zo doorgaat zijn we genoodzaakt het park weer af te sluiten", verzucht Szymkowiak. "Dat is pertinent niet onze wens, maar het kan zo niet langer. Door mijn handicap valt het niet mee om het park te onderhouden. Voorheen kon ik eventuele vernielingen nog zelf herstellen."

Vernielingen

Het park wordt sinds kort geteisterd door vernielingen. Borden worden gesloopt en de afvoer van het toestromende water uit de Kingbeek en de Molenbeek wordt vaak dichtgebouwd met stenen zodat wandelaars natte voeten krijgen.
Vooral dat laatste stoort Szymkowiak enorm. "Ze maken een soort van dam, waardoor de grachtkanten volledig onder water komen te staan. Het gebied wordt dan drassig en we riskeren natte voeten. Ik kan dat niet meer herstellen én al zou ik het kunnen, ben ik niet van plan om dit dagelijks te doen", zegt hij.
"Het zou dan ook zeer spijtig zijn, indien we de natuurliefhebbers moeten straffen voor dit absurde gedrag door het park te sluiten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!