Nieuws

Samenwerking VieCuri voor behandeling zeldzame longziekten

© Google Streetview
VieCuri Medisch Centrum gaat samenwerken met het Expertisecentrum Interstitiële Longziekten (ILD) van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
Dit centrum is gespecialiseerd in de behandeling van interstitiële longziekten, zoals longfibrose en sarcoïdose. Ook patiënten met andere zeldzame interstitiële longaandoeningen kunnen hier terecht.

Noord-Limburg

Met de samenwerking wil VieCuri de medische zorg voor ILD-patiënten optimaliseren en uitbreiden. Patiënten hoeven daardoor niet meer helemaal naar Nieuwegein of Utrecht voor een diagnose en behandeling.
Ook het Laurentius Ziekenhuis in Roermond sluit zich bij deze samenwerking aan.

Zeer zeldzaam

Interstitiële longziekten is een verzamelnaam voor een aantal zeldzame longziekten, die gemeen hebben dat ze voorkomen in de ruimte tussen de longblaasjes en de bloedvaatjes. Deze ruimte wordt het interstitium genoemd.
De ziekten zijn erg complex in diagnostiek en behandeling. Hierdoor is het belangrijk dat de patiënten door een gespecialiseerd en ervaren multidisciplinair team worden beoordeeld en behandeld.

Samenwerking

Door de samenwerking met het Expertisecentrum in Nieuwegein hebben de longartsen in VieCuri sneller toegang tot nieuwe kennis over deze ziekten en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. "Daarnaast kunnen we nu ook gespecialiseerde medicatie voorschrijven, wat alleen mogelijk is als je onderdeel bent van dit netwerk", legt dr. Brigitte Bogaarts, longarts in VieCuri, uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!