Maastricht legt werk camperplaats stil, opening afgelast

De geplande feestelijke opening van het kampeerterrein voor campers aan de Bosscherweg in Maastricht gaat vrijdag niet door.
De gemeente heeft de werkzaamheden stil laten leggen nadat inspecteurs overtredingen hadden geconstateerd.

Overtredingen

Zo is vastgesteld dat er meer semi-verhardingen op het terrein zijn aangebracht dan volgens de vergunning is toegestaan, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bezwaar

Buurtbewoners hebben bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning, die op 24 april is afgegeven en hebben bij de bestuursrechter in Roermond om een voorlopige voorziening gevraagd. Die zaak moet nog worden behandeld.

Aangeslagen

Initiatiefnemer Hans Stelwagen reageert aangeslagen op het besluit van de gemeente: "Ik begrijp niet goed wat hier eigenlijk gebeurd is. De opening gaat niet door. Ik ga hierdoor zeker schade lijden. Het huilen staat me nader dan het lachen."

Verkeersoverlast

Buurtbewoners zijn tegen de aanleg van de camperplaats, onder meer omdat ze een toename van de verkeersoverlast vrezen.
Voorzitter Jan van Spijker van buurtvereniging tussen Sluis en Grens reageert verheugd: "Dit is het beste wat er kon gebeuren. We hebben nu eindelijk het idee dat er naar ons wordt geluisterd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!