Amber Alert voortaan ook via Facebook

© ANP/ Lex van Lieshout
Als er een Amber Alert wordt uitgegeven in verband met de vermissing van een kind, krijgt voortaan iedereen in Nederland met Facebook dat te zien.
Dat maken Facebook, de Nationale Politie en Amber Alert vrijdag bekend. Amber Alert is een initiatief van Netpresenter in Beek.

Facebook

Nu is het nog zo dat Amber Alerts alleen te zien zijn in de Facebook-tijdlijn van mensen die Amber Alert geliket hebben, maar straks kan iedereen in Nederland met een Facebook-profiel de melding zien. Het bericht over de vermissing staat twaalf uur lang bovenaan het nieuwsoverzicht als mensen voor het eerst inloggen.

Samenwerken

Doel is om nog meer mensen te informeren wanneer een Amber Alert uitgaat, zodat vermiste kinderen sneller gevonden worden. In Canada en de Verenigde Staten werken Facebook en Amber Alert al langer samen. Nederland is het eerste land in Europa waar dit gebeurt.

Verspreiding

Het landelijke Amber Alert wordt gemiddeld drie tot vier keer per jaar gebruikt. Het bericht over de vermissing wordt verspreid via websites, sociale media, apps, e-mail, borden langs de snelweg en bijna een miljoen sms'jes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!