Buren terreurverdachte verbaasd: 'Hij groette ons elke dag'

© WeertdeGekste.nl
Buren van één van de terreurverdachten die donderdag werden opgepakt in Weert, zijn erg geschrokken en verbaasd. De terreurverdachte woont in Huissen en werd donderdagmiddag tijdens een grote actie van de politie aangehouden op de Trancheeweg.
"De jongen was altijd even vriendelijk tegen ons en had een fatsoenlijke baan", vertelt een van hen.

Straatfeest

Het gaat hierbij om de terreurverdachte die in Huissen woonde. "Elke dag zegt hij de mensen in de straat gedag. Ook over zijn familie is niks negatiefs te zeggen. Het zijn aardige, rustige mensen waarmee we vorige week nog gezellig een straatfeest hebben gevierd. Maarja, dat is allemaal buiten de deur. Je kunt nu eenmaal niet binnenkijken."

'Harde knal'

Het was voor de bewoners van de straat donderdag flink schrikken toen de politie de woning van de jongen en zijn familie binnenviel. "Plots hoorden we een harde knal en werd een deur opengemaakt met een kettingzaag. Het komt ineens erg dichtbij, maar het leven gaat gewoon weer door."

100 kilo kunstmest

In totaal werden donderdag zeven mannen opgepakt. Na huiszoekingen in al hun woningen werd in totaal 100 kilo kunstmest aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ze dit wilden gebruiken om een autobom te maken. Ook vonden de agenten aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven en bomvesten. De mannen zitten vast en worden verdacht van het plannen van een terroristische aanslag op een groot evenement.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!