'Te veel hotelkamers in Maastricht'

© Thinkstock
Met de komst van The Student Hotel kent Maastricht veel te veel hotelkamers.
Dat claimen de Samenwerkende Hoteliers (Sahot) in een brief aan het stadsbestuur, dat volgens hen 'precedenten schept'.

Geen ruimte

Volgens Sahot-voorzitter Antoine Scheerens wijkt het stadsbestuur volledig af van de hotelnota en het daaraan ten grondslag liggende onderzoek waaruit blijkt dat er in Maastricht geen ruimte is voor veel extra kamers bovenop de bestaande 2000 kamers.
The Student Hotel, dat zich vestigt in de Eiffel, telt 378 kamers. Die zijn vooral bedoeld voor studenten, maar in andere steden waar het concept draait, wordt ook aan hotelgasten verhuurd.

Bezettingspercentage

Scheerens hoopt bij de gemeenteraad een luisterend oor te vinden. "De bestaande hoteliers hebben een bezettingspercentage dat onder het nationaal gemiddelde ligt. Met de hotels die er bij komen, gaat dat er niet op vooruit."
Het CDA heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie. Burgerraadslid Nol Beckers wil van het stadsbestuur uitleg over de kritiek van de Sahot.

Divers aanbod

Gemeentewoordvoerder Peter Debets laat weten eerst het CDA en de Sahot te zullen informeren. "Daarna zullen we communiceren met de media." Wat de algemene opvatting van de gemeente over de hotelbranche betreft, verwijst Debets naar de recent vastgestelde hotelnota. "Ons restrictieve beleid heeft gewerkt. Aan de andere kant is een goed en divers hotelaanbod van groot belang voor Maastricht."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!