L1mburg Centraal: Slapen in kelders en 30 dagen liggen

© Loepy Thissen
Gezinnen sliepen in een kelder zonder ramen en verse lucht, meer niet-gelovigen dan gelovigen, 30 dagen plat liggen en meer nieuws...
L1mburg Centraal van maandag 22 oktober 2018.
In deze uitzending onder meer:

Slapen en douchen in de kelder

Twaalf Roermondse gezinnen slapen in een kelder zonder licht of verse lucht. En ook douchen moesten ze in dat souterrain. Veertien gloednieuwe appartementen in Roermond zijn op die manier gebouwd. Maar omdat het gevaar van verstikking bestaat, heeft de gemeente de bewoners vandaag verboden om nog langer daar te slapen. De verhuurder voldoet namelijk niet aan de voorwaarden. Bekijk hier de hele reportage.

Minder aanbod en hogere huizenprijzen

Mensen die een huis willen kopen in Limburg moeten opnieuw fors dieper in de buidel tasten. De prijzen van woningen blijven stijgen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Koopwoningen in onze provincie zijn gemiddeld 8,4% duurder geworden. Ook opvallend, er staan steeds minder woningen te koop in onze provincie. 7,6% om precies te zijn. Het CBS vergeleek cijfers van september 2017 met diezelfde maand van dit jaar. Bekijk hier de hele reportage.

Meer niet-gelovigen dan gelovigen

Voor het eerst zijn er in Nederland meer niet-gelovigen dan gelovigen, zo becijferde het CBS vandaag. Ook in Limburg hebben steeds minder mensen iets met de kerk, maar toch is onze provincie overwegend katholiek. Volgens het Katholiek Sociaal Kerkelijk Instituut staat 70 procent van de Limburgers geregistreerd als katholiek. Het Bisdom Roermond weet dat dit aantal afneemt, maar spreekt nog niet van een historisch omslagpunt. Bekijk hier de reportage.

Handboogschutter Steve Wijler weer even thuis

Handboogschutter Steve Wijler reist de hele wereld over. Hij is de nummer 1 van de wereld en werd onlangs nog Europees kampioen in de Olympische klasse. Maar nu was hij even in zijn eigen Limburg. Niet in zijn woonplaats Horn, maar in Roggel. Kim Langeslag zocht hem op. Bekijk hier de hele reportage.

800ste hardloopwedstrijd voor Jo Klerken

Verslaafd aan rennen en hardlopen. Zo kun je Jo Klerken uit Blerick, best omschrijven. Het begon allemaal met een loop van 5 km zo n 38 jaar geleden. Daarna volgenden tig triatlons, loopwedstrijden en Run Bike Runs. Toch ging zijn pad niet altijd over rozen, bijna gooiden lichamelijke problemen roet in het eten. Een portret over hardlopen, bezieling en..... het magische getal 800. Bekijk hier de hele reportage.

Chinese kunstenares Yiyun Chen 30 dagen in bed

Dertig dagen in bed leven. De Chinese kunstenares Yiyun Chen gaat de uitdaging aan. Ze leeft dertig dagen binnen voornamelijk in bed. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht volgen haar gezondheid nauwgezet tijdens deze maand. Bekijk hier de hele reportage.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!