Ruim 500 Q-koortspatiënten kloppen aan om geld

© iStock
Ruim vijfhonderd slachtoffers van de Q-koorts hebben aanspraak gemaakt op geld uit het potje dat het kabinet voor hen heeft vrijgemaakt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het kan strikt genomen betekenen dat het geld al voor de helft op is.

Schadevergoeding

Patiënten die tussen januari 2007 en december 2011 Q-koorts opliepen, kunnen sinds vorige week maandag een aanvraag indienen voor een schadevergoeding. Een aanvrager kan maximaal 15.000 euro tegemoetzien. Er is in totaal 14,5 miljoen beschikbaar. Mensen die nu nog ziekteverschijnselen hebben of nabestaanden van mensen die aan de ziekte overleden, kunnen zich tot eind januari aanmelden.

Fataal

De Q-koorts, die door een bacterie van dier op mens wordt overgedragen, brak brak uit in 2007 en duurde tot 2010. Vele honderden mensen in vooral Limburg, Brabant en Gelderland kregen te maken met ernstige gezondheidsklachten. De infectieziekte werd vooral verspreid door besmette geiten en schapen.
Het is niet bekend hoeveel mensen uit Limburg een aanvraag voor een schadevergoeding ingediend hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!