Swolgen en Melderslo krijgen tijdelijke pinautomaat

© iStock
Inwoners van Swolgen en Melderslo kunnen uiterlijk eind september terecht bij tijdelijke pinautomaten in de twee dorpen.
Het bedrijf Raaf Open Systemen zet die neer omdat de toegezegde multifunctionele servicecorners waarschijnlijk pas in december geplaatst worden. Raaf wil eerst afwachten of er Europese subsidie voor dat project vrijkomt.

Locaties bepalen

Volgens wethouder Ger van Rensch (Leefbaarheid, CDA) van Horst aan de Maas plaatst het bedrijf de tijdelijke pinautomaten voor het begin van de Swolgense kermis op 26 september. In overleg met de dorpsraden van beide dorpen moeten de locaties bepaald worden. Ook de definitieve plek van de multifunctionele servicecorners staat nog niet vast.

Proefperiode

Met de multifunctionele servicecorners kunnen consumenten niet enkel pinnen, maar ook een ov-chipkaart opwaarderen, postzegels kopen of geld verzenden. In december start in Melderslo en Swolgen een proef van een jaar. Horst aan de Maas, beide dorpsraden en de provincie betalen hier aan mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!