Arbodienst in Venlo laat medische dossiers slingeren

© L1
Arbodienst Maetis in Venlo is slordig en onzorgvuldig omgesprongen met medische dossiers.
Vorige week donderdag en vrijdag stond op het terrein van de oude vestiging aan de Celsiusweg van de arbodienst in Venlo een papiercontainer die niet was afgesloten en waar iedereen bij kon komen.

Gevoelige informatie
In de container lag een grote hoeveelheid medische dossiers van de arbodienst met daarin gevoelige informatie, zoals tientallen diagnoses van patiënten en beoordelingsformulieren van verzuimbegleiders. Duidelijk was om welke personen het ging en waarvoor ze onder begeleiding stonden. De arbodienst is op de melding afgegaan.
© L1
Achter slot en grendel
Algemeen Directeur Peter van Maris ging ervan uit dat in eerste instantie alle dossiers uit de container waren gehaald. Maar dat bleek achteraf niet te kloppen. Daarom is er volgens hem op vrijdag opnieuw actie ondernomen. Daarna is de container achter slot en grendel gezet.

Onderzoek
De arbodienst gaat ervan uit dat er geen dossiers in verkeerde handen zijn gekomen. Er is wel een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe de dossiers nog in de oude vestiging konden liggen. De arbodienst is namelijk anderhalf jaar geleden al vertrokken uit dat pand. Ook wordt onderzocht hoe het kan dat in eerste instantie niet alle dossiers zijn meegenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!