'Heel Limburg trots op het Glazen Huis in Heerlen'

Giel Beelen. © ANP (archief)
3FM dj Giel Beelen hoopt dat heel Limburg in december trots is op het Glazen Huis in Heerlen. Dat er een echt Limburgs gevoel ontstaat.
"We wilden graag naar Limburg en hebben lang hoop gehad op Maastricht. Maar daar zitten ze met een ijsbaan geloof ik. Goed dat we nu eindelijk komen", zegt Giel Beelen.

Sneak preview

Tijdens Pinkpop namen de 3FM dj's alvast een kijkje op de plek waar het Glazen Huis straks staat. "We sliepen in Heerlen en iedereen wilde het even zien. Het is een prachtig plein. Met de horeca, de kerk en jullie eigen glazen huis, het Glaspaleis", vindt zendercoördinator Wilbert Mutsaers van 3FM.

Limburgs gevoel

Giel Beelen heeft er in ieder geval zin in om naar Heerlen te gaan. Al weet hij nu nog niet of hij in het huis zal zitten of van buitenaf mee gaat helpen. Dat wordt pas later dit jaar bekend.
"Rondom het Glazen Huis in Leeuwarden ontstond een trots, Fries gevoel. En officieel zaten we in 2012 in Enschede, maar eigenlijk was het Twente. Dat zie ik hier ook gebeuren. Dat heel Limburg trots is op het feit dat we in Heerlen zitten. Dat zou erg mooi zijn."

Half jaartje

Over 181 dagen gaat Serious Request in Heerlen van start, voor het eerst in Limburg. De deur van het Glazen Huis blijft van 18 december tot en met 26 december op slot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!