Beschuldigingen tegen directeur Nissehoff verdampen

© ANP
De beschuldigingen tegen de directeur van kinderdagverblijf De Nissehoff in Venray worden afgezwakt.
Ze wordt enkel nog beticht van verbaal geweld in het bijzijn van kinderen.

Onderzoek

Dat verbaal geweld zou gericht zijn tegen medewerkers met wie ze niet goed kon opschieten. Dat zeggen de advocaat van Anita Achten-Peeters en de curator van De Nissehoff. Naar aanleiding van klachten van ouders over hardhandig optreden van de directrice tegen hun kinderen, liet de gemeente de GGD een onderzoek verrichten. Op basis daarvan werd het kinderdagverblijf door de gemeente Venray gesloten in februari 2014. Twee maanden later ging de instelling failliet wegens gebrek aan inkomsten.

Bezwaar

De eigenares maakte bezwaar tegen de sluiting en kreeg gelijk van de klachtencommissie van de gemeente. Die sprak van een te zwaar middel. Burgemeester en wethouders hielden vast aan hun besluit, waarop Achten naar de rechter stapte. Gisteren was de behandeling door de rechtbank in Roermond.

Cruciale vraag

Volgens de advocaat was de cruciale vraag die de rechter aan de gemeente stelde: was de veiligheid zozeer in het geding dat sluiting van het kinderdagverblijf gerechtvaardigd was? Volgens advocaat Tom Jeltema van de voormalige eigenares werd enkel het risico op verbaal geweld, zoals vloeken, in het bijzijn van kinderen genoemd.

Lees ook: Eigenaresse van de Nissehoff in Venray naar de rechter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!