Kerkrade gaat door met was- en strijkservice

De thuishulp mag in Kerkrade voorlopig blijven wassen en strijken. De gemeente zet daarvoor het extra geld in dat zij van het ministerie heeft gekregen voor de huishoudelijke hulp.
Bij bestaande cliënten mag de vaste thuishulp in huis wassen en strijken.

Keukentafelgesprek

Bij het keukentafelgesprek, als wordt bekeken hoe de situatie op dit moment is, wordt bepaald hoeveel tijd daarvoor beschikbaar is. De cliënten betalen zelf een bijdrage van 2,50 euro per uur.

Centraal inleverpunt

Nieuwe cliënten moeten de mand met vuile was zelf naar een centraal inleverpunt brengen. Hoeveel van die inleverpunten er komen, hangt volgens de gemeente af van de behoefte. Het kan zijn dat er één centrale plek komt in Kerkrade, maar dat zou ook per wijk of buurt opgezet kunnen worden.

Familie en vrijwilligers

Uitgangspunt blijft dat hulp in eerste instantie wordt geboden door familie of vrijwilligers. Als dat niet voldoende is, kan eventueel professionele hulp worden ingezet.

Een miljoen van het Rijk

De nieuwe regeling geldt in principe alleen voor de rest van dit jaar en 2016. Voor het lopend jaar heeft de gemeente bijna een miljoen extra gekregen van het Rijk, en voor volgend jaar ruim drie ton.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!