Nieuws

Moeder Nicky Verstappen: 'Heel blij met start dna-onderzoek'

© RTL Late Night
Berthie Verstappen, de moeder van de vermoorde Nicky Verstappen, is erg blij dat het verwantschapsonderzoek van start gaat. Het is de laatste strohalm om de moordenaar van haar zoon te vinden.
"Ik kon het niet geloven toen ik hoorde dat er zoveel mensen opgeroepen gaan worden", vertelt zij vrijdagavond aan tafel bij RTL Late Night. Ook Nicky's zus Femke en misdaadverslaggever Peter R. de Vries schoven aan.

21.500 mannen

Vrijdag werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar opgeroepen gaan worden om vrijwillig dna af te staan om de dader te vinden. Dit is een laatste poging om erachter te komen wie de 11-jarige Nicky uit Heibloem in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven heeft gebracht.
Het gaat hierbij in totaal om 17.500 mannen uit Landgraaf, Brunssum en Heibloem en 4000 mannen die tijdens de vermissing in 1998 rond de Brunssummerheide woonden, maar later zijn verhuisd of er geen familie meer hebben wonen.

'Allerlaatste hoop'

Tijdens de persconferentie vrijdagochtend deed Nicky's zus Femke Verstappen voor het eerst een oproep. In de talkshow van RTL liet zij weten dat dit het moment was om haar zegje te doen. "De dood van Nicky heeft mijn leven beïnvloed op alle manieren die je maar kunt bedenken. Als kind moet je positief terug kunnen kijken op je jeugd, maar als ik terugkijk op mijn jeugd dan stond alles in het teken van het terugvinden van mijn broer en wie hem vermoord heeft. Het onderzoek is onze allerlaatste hoop."
Vanaf 24 februari kunnen de opgeroepen mannen hun dna afstaan op zeven afnamelocaties. Tot en met 16 maart worden per dag honderd politieagenten ingezet om dit in goede banen te leiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!