L1mburg Centraal: Oorlogsverleden Moszkowicz sr. bewezen

© L1
Woensdag in L1mburg Centraal: boek over oorlogsverleden Max Moszkowicz sr. verschenen, mét bewijs over oorlogsverleden.
Kijk hier de uitzending van L1mburg Centraal terug.

Blerick wil zwembad open houden
De SP in Venlo komt in actie om een zwembad in Blerick te behouden. Opmerkelijk, omdat het juist de SP-wethouder was die het zwembad sloot. Venlo moet bezuinigen, een van de gevolgen is de sluiting van zwembad De Wisselslag in Blerick. Daardoor gaat ook het buitenbad dicht en moet Venlo verder zonder openbaar zwembad.

Reportage bekijken

Boek over strafpleiter Max Moszkowicz

Een boek over oorlog en advocatuur. Ook over jood zijn in een katholieke stad. 'De Bokser', een boek over het leven van Limburgs bekendste strafpleiter, Max Moszkowicz sr. Met daarin ook keihard bewijs over zijn oorlogsverleden, waarover al jaren publiekelijk wordt getwijfeld door verschillende personen.

Maastrichtenaar van 92 maakt de sprong van zijn leven

92 jaar oud is hij, Sjef Humblet uit Maastricht. Hij maakt zich klaar voor de sprong van zijn leven. Omdat hij de juiste oplossing van een kruiswoordpuzzel wist in te zenden, mocht hij een wens doen. Veel mensen van zijn leeftijd kiezen voor een ijsje eten met kleinkinderen, of een boottochtje van Maastricht naar Luik. Maar Sjef Humblet niet. Hij springt uit een vliegtuig.

Vader en zoon Steijn bij VVV-Venlo

Maurice Steijn, trainer van VVV Venlo, 44 jaar oud en geboren in Den Haag. Oud-speler ook van ADO Den Haag, waar ie later ook als trainer actief was. Sinds 2014 is Steijn hoofdtrainer bij VVV-Venlo. Zoon Steijn timmert ook aan de weg. Sem, 16 jaar oud pas, werd ook geboren in Den Haag. Maar door de verhuizing van het gezin is hij nu actief als speler van VVV, op huurbasis van ADO Den Haag.

Grote zaal Theater aan het Vrijthof gerenoveerd

Donderdag gaat het Theater aan het Vrijhof weer open voor publiek na een lange verbouwing. Het gebouw is opgeleverd in 1805. Sinds 1992 is het in gebruik als theater. Na de verbouwing, die zes miljoen euro heeft gekost, telt de Papyrus-zaal 915 stoelen. Het eerste concert wordt gegeven door de philharmonie zuidnederland, maar eerst was het nog even repeteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!