Advocaat vermeende Spa-schutter: 'Ontzettend geschrokken'

In dit huis in Spa werd Yvo T. aangetroffen door de politie. © ANP
De advocaat van Yvo T. (36), de man uit Schinnen die een agent zou hebben doodgeschoten in het Belgische Spa, zegt dat zijn cliënt is geschrokken van alle beschuldigingen aan zijn adres.
De raadsman ergert zich aan de stelligheid waarmee Yvo wordt genoemd als de schutter. "Op dit moment is het onmogelijk om te weten of hij het was die schoot", zegt hij tegen RTL Info.Vijf schoten

Datzelfde RTL Info stelt dat er vijf keer werd geschoten; één keer op de ter plekke overleden inspecteur Amaury Delrez en vier keer op diens collega. Die laatste overleefde het incident. Uit verhoren blijkt dat Yvo op de betreffende avond onder invloed was van alcohol en drugs. Hij werd na de schietpartij aangetroffen in een woning in de heuvels van Spa, maar was niet meer aanspreekbaar.


Oneerlijk proces

De advocaat van Yvo windt zich op over de ontwikkelingen in de zaak. Naar zijn smaak ligt de focus van media en justitie te veel op zijn cliënt, terwijl ook diens broer Cyril T. en een vriend van de twee verdacht worden. "Er komt veel naar buiten via de pers. Dit is volstrekt onaanvaardbaar, omdat ze nog steeds worden ondervraagd. En betrokkenen zouden op basis van uitgelekte informatie hun verdedigingsstrategie kunnen aanpassen. Dat terwijl het niet is vastgesteld dat het mijn cliënt was die schoot."


Cyril en de derde verdachte komen vrijdag in Amsterdam voor de rechter. Deze zal besluiten of ze kunnen worden uitgeleverd aan België.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!