Dronken automobilist met gipsbeen 6 maanden de cel in

De 57-jarige Maastrichtenaar die in april 2013 dronken en met een been in het gips op de Oeslingerbaan een motorrijder uit Beek aanreed, moet zes maanden de cel in.
De motorrijder kwam bij het ongeluk om het leven.

Niet de cel in

Het Openbaar Ministerie eiste vier maanden cel tegen de Maastrichtenaar, maar de rechtbank besloot de bestuurder van de auto maandag tot zes maanden cel te veroordelen. Volgens de rechtbank heeft hij drie fouten gemaakt. Allereerst door geen voorrang te verlenen aan de motorrijder, daarnaast had de Maastrichtenaar gedronken en keek hij geen tweede keer naar links keek toen hij de kruising naderde.

Dronken en been in gips

Ook mag de dader twee jaar lang geen auto meer rijden. De automobilist had ten tijde van het ongeluk niet alleen gedronken - vier glazen port naar eigen zeggen - ook had hij een been in het gips.

Motorrijder reed te hard

De motorrijder zelf ging echter ook niet vrijuit. Hij naderde de kruising met een snelheid van 97 kilometer, terwijl de maximumsnelheid slechts 50 kilometer per uur was. Uit onderzoek blijkt dat het ongeluk niet zou hebben plaatsgevonden als de motorrijder met een snelheid van 50 tot 70 km/u had gereden.
Dat de motorrijder te hard reed, doet echter niets af aan de schuld van de automobilist, meent de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!