Wraaknemer op prostituee hoeft niet de cel in

© Istock
Eric van der S. uit Meterik is dinsdag in de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot tien maanden celstraf, waarvan 5,5 maand voorwaardelijk, voor het bedreigen van een prostituee en illegaal wapenbezit.
De rechtbank veroordeelde de man uit Meterik ook tot een proeftijd van twee jaar.

Niet de gevangenis in

Het onvoorwaardelijke deel van de straf is gelijk aan het voorarrest. Van der S. hoeft daardoor niet de cel in maar kan hij zijn behandeling bij Vincent van Gogh in Venray voortzetten.
Het OM eiste twee weken geleden een jaar cel waarvan 7,5 maanden voorwaardelijk.

Wraak op prostituee

Op 14 januari van dit jaar pikte Van der S. de prostituee op de Kaldenkerkerweg in Venlo op. Hij was onder invloed van een sixpack bier. Vanwege eerdere tegenvallende seksuele afspraken met het slachtoffer, had Van der S. besloten om wraak te nemen.

'Rennen voor je leven'

Hij reed naar huis om het wapen op te pikken. Daarna begaf hij zich naar een verlaten veld in zijn woonplaats Meterik. Daar dwong hij de vrouw haar kleren uit te trekken en schoot een paar kogels in de lucht. Vervolgens zei Van der S. tegen de vrouw dat ze moest rennen voor haar leven of er zou iets met haar gebeuren. De prostituee vluchtte over de akker en Van der S. reed weg.

Psychische aandoening

Van der S. wordt sinds 27 mei behandeld in Vincent van Gogh in Venray voor de autistische aandoening Asperger en een alcoholprobleem. De rechtbank achtte de man vanwege zijn psychische aandoening verminderd toerekeningsvatbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!