Buurtbewoners in Weert jagen op kraaiende haan

De haan weet toch te ontsnappen (rechts). © Weertdegekste.nl
Buurtbewoners in de Weertse wijk Groenewoud zijn het gekraai van een haan in hun wijk spuugzat. Zaterdag probeerden ze samen het beestje te vangen, zonder succes.
De haan heeft zich sinds enkele weken verschanst in de struiken langs de Schuttebeemd.

Lawaai

Elke ochtend worden de buurtbewoners rond 5:00 uur gewekt door het gekraai van het beestje. Ook in de weekenden. Zaterdag was volgens Weertdegekste de maat vol en ondernamen de buurtbewoners actie.
Er werd alvast opvang voor de haan geregeld bij de kinderboerderij in de IJzeren Man en de dierenambulance stond paraat om het beestje op diervriendelijke wijze te vangen.

Te slim af

Rond 10:00 uur werd de haan in de omgeving van de Tuinderstraat ontdekt. De buurtbewoners omsingelden het beestje, maar hij was zijn belagers te slim af en vluchtte.
Even later wist de haan ook op een oprit aan de Limburglaan te ontkomen. Hij vluchtte een tuin in. Omdat de bewoners van het betreffende huis niet thuis waren, werd de jacht noodgedwongen tijdelijk gestaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!