Gezamenlijk zwembad Venlo en Horst gaat niet door

Er komt geen gezamenlijk regionaal zwembad van Venlo en Horst aan de Maas op het Floriadeterrein.
Een meerderheid van de gemeenteraad van Horst aan de Maas is tegen de komst daarvan.

Onhaalbaar
Dit bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering in Horst aan de Maas waarin een haalbaarheidsonderzoek naar een eventueel regiobad op het Floriadeterrein werd besproken. Coalitiepartij CDA liet weten daar niets in te zien. "Een regionaal zwembad op het Floriadeterrein is niet echt een haalbare kaart", zei raadslid John Jenniskens. Hij noemde de bereikbaarheid van de beoogde locatie voor inwoners van Horst aan de Maas slecht, de veiligheid van fietsroutes daarheen onvoldoende en het plan financieel onzeker.
Verbaasd
Omdat ook oppositiepartij SP tegen een regiobad op het Floriadeterrein is, gaat het plan niet door. Verantwoordelijk wethouder Ger van Rensch (CDA) reageerde verbaasd op het standpunt van het CDA. "Ik dacht dat we vanavond verschillende scenario's zouden bespreken. Maar ik hoor hier al redelijk richtinggevende uitspraken."

Nieuw bad
Het was de bedoeling dat de gemeenteraden van Venlo en Horst aan de Maas zich eind dit jaar tegelijkertijd uit zouden spreken over de komst van een eventueel regiobad op het Floriadeterrein. Horst aan de Maas wil een oplossing voor het verouderde gemeentelijk zwembad De Berkel. Venlo wil een nieuw zwembad ter vervanging van bad De Wisselslag in Blerick. Venlo kijkt ook naar een nieuwe locatie op het voormalig kazerneterrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!